Z wielką dumą informujemy Państwa, że już od teraz mogą Państwo znaleźć u nas kolejny wyjątkowy trunek, jakim jest Bourbon – prosto z destylarni Heaven Hill! Destylarnia Heaven Hill powstała w 1934 roku, tuż po zniesieniu prohibicji, jako sposób na szybki zysk. Pięciu braci Shapira - właścicieli firmy - stopniowo zaczęło jednak doceniać uroki samego procesu wytwarzania bourbona. Żądza zysku ustąpiła prawdziwej pasji, która owładnęła braci na całe życie. Heaven Hill do dzisiaj należy do rodziny Shapira i jest tym samym jedną z niewielu tak dużych firm rodzinnych w Ameryce. Heaven Hill jest drugim na świecie producentem bourbonów, w magazynach destylarni znajduje się aż 600,000 beczek tego trunku. Heaven Hill szczyci się swoją niezależnością od koncernów alkoholowych, a jednocześnie dzięki dynamice i konsekwencji w zarządzaniu jest w stanie konkurować z nimi na rynkach całego świata. Poza bourbonem Heaven Hill produkuje także brandy, koniak, gin, rum i wiele innych rodzajów alkoholi. Współpracuje także z niezależnymi szkockimi destylarniami. W 1986 roku destylarnia wypuściła na rynek Elijah Craig Bourbon, który jako pierwszy zrobiony został metodą „small-batch”, wyprzedzając tym samym inny sławny bourbon Booker’s, aż o trzy lata...

Podziel się