Dnia 5 maja w warszawskiej restauracji Bristol Club, znajdującej się w samym sercu mokotowskiego centrum biznesu, odbyła się degustacja trzech szkockich trunków. Członkowie Klubu Smakoszy Whisky, odkrywali smaki i aromaty whisky takich jak, Glengoyne 17yo, Glenfarclas 21yo oraz Bowmore 18yo. Jednego wieczoru goście zostali przeprowadzeni po trzech regionach Szkocji, Highland, Speyside oraz wyspę Islay. Degustację poprowadził znany z tego rodzaju spotkań Jarosław Buss Brand ambasador marki Chivas Regal i Ballantine’s w Polsce. Trzy godzinne spotkanie owocowało aktywną rozmową i wymianą poglądów, przyniosło wiele różnych i satysfakcjonujących doznań aromatyczno-smakowych o których z pewnością szybko nie zapomnimy. Został także uchylony rąbek tajemnicy z produkcji tych trunków oraz krótko o historii destylarni. Wszystkich zainteresowanych spotkaniami, rozmową o whisky, bądź chcących rozpocząć swą przygodę w świecie smakowania alkoholu zapraszamy do odwiedzenia Klubu Smakoszy Whisky lub Bristol Club na Facebook.pl

Podziel się