W czwartek 3 lutego na warszawskim Mokotowie odbyło się długo oczekiwane otwarcie Cafe Bristol Club, pierwszego w Polsce whisky baru z prawdziwego zdarzenia Wśród ponad 300 gości obecne były czołowe osobistości stołecznego świata biznesu, kultury oraz przedstawiciele najważniejszych magazynów branżowych. Przy melodyjnych dźwiękach serwowanych przez saksofonistę Tomasza Busławskiego, goście mieli okazję delektować się wykwintną 12 letnią whisky serwowaną w wyjątkowej formie przez wykwalifikowaną kadrę barmańską.

Cafe Bristol Club to pierwsze tego typu miejsce na mapie Warszawy. Lokal może poszczycić się ofertą ponad 150 gatunków whisky, w tym cenioną na całym świecie single malt. Jednakże nie tylko bogate menu świadczy o wyjątkowym prestiżu tego miejsca. W Cafe Bristol Club poza samym trunkiem zwraca się uwagę na sztukę jego podania. Whisky serwowana jest samotnie w profesjonalnym szkle (nosing glass), ułatwiającym wydobycie całej gamy aromatów lub z dodatkiem, pochodzącej ze szkockich wyżyn, wody Highland Spring. Głównym celem właścicieli jest stworzenie społeczności, której zarówno członkowie jak i goście mogą wspólnie odkrywać tajniki fascynującej kultury picia whisky, jednocześnie nie nadwyrężając swojego budżetu. Założyciele łamią zatem powszechne kanony oferując swoim gościom przystępne ceny na wszystkie dostępne pozycje, umożliwiając wypróbowanie nawet najrzadziej występujących gatunków. W planach jest stworzenie hermetycznego klubu, którego uczestnicy będą mogli nie tylko próbować gatunków niedostępnych w masowej sprzedaży, ale także limitowanych edycji dostępnych w bardzo ograniczonych ilościach rocznie. Cafe Bristol Club gościć będzie największych fachowców w dziedzinie ekskluzywnych alkoholi, od krajowych pasjonatów, po właścicieli najbadziej prestiżowych destylarni na świecie m.in z Irlandi, Szkocji, Ameryki, a nawet z Japonii.

Także i założyciele, jako wielbiciele whisky zamierzają dzielić się swoją bogatą wiedzą na temat tego szlachetnego trunku i innych alkoholi. Zapraszają swoich gości na cykliczne zamknięte klubowe spotkania,w trakcie, których dowiedzą się Państwo o historii oferowanych alkoholi, kulturze ich picia oraz wezmą udział w degustacji. Cafe Bristol Club to miejsce zarówno dla prawdziwych dżentelmenów i koneserów alkoholi jak i dla osób chcących mieć pewność, że ich pierwszy prawdziwy kontakt z whisky będzie opatrzony radą profesjonalistów.

źródło: www.forbes.pl

Podziel się