Nowa lokalizacja Whisky Live Warsaw została oficjalnie potwierdzona. Tegoroczna, 5. edycja festiwalu odbędzie się w powstającym Centrum Praskim Koneser. To wyjątkowe miejsce na biznesowej i kulturalnej mapie Warszawy, nawiązujące do chlubnych tradycji polskiego gorzelnictwa.
Po zeszłorocznym sukcesie Whisky Live Warsaw organizatorzy poszli za ciosem, zmieniając lokalizację na bardziej dogodną komunikacyjnie dla wystawców oraz gości festiwalowych. Wybór padł na Centrum Praskie Koneser, którego otwarcie planowane jest niebawem. Obiekt położony jest przy zrewitalizowanej kilka lat temu, przeżywającej drugą młodość ulicy Ząbkowskiej, gdzie odbywa się wiele ciekawych inicjatyw i projektów kulturalnych. Wybór miejsca nie jest przypadkowy. To właśnie na terenie Centrum Praskiego Koneser powstaje pierwsze na świecie Muzeum Polskiej Wódki.
– Centrum Praskie Koneser to idealna lokalizacja do organizacji festiwalu whisky. Połączenie nowoczesności z klimatem dawnych lat, przywołujące na myśl produkcję wódki, która w latach PRL-u była naszym „eksportowym” alkoholem. Zmieniają się czasy, preferencje smakowe Polaków, którzy zaczynają doceniać zróżnicowany wachlarz aromatów i smaków innych mocnych trunków. Cieszymy się, że tegoroczna odsłona Whisky Live Warsaw odbędzie się w miejscu tak wyjątkowym, które łączy dwa światy: biznesu i kultury. – mówi Jarosław Buss, właściciel firmy Tudor House oraz organizator Whisky Live Warsaw.
Nowe miejsce jest odpowiedzią na rosnące oczekiwania uczestników festiwalu. Organizator zapewnia ponad 2400m2 powierzchni centrum eventowego Laboratorium, z czego około 70 proc. będzie do dyspozycji wystawców. Na potrzeby festiwalu zostanie również wykorzystana część placu Konesera. Dodatkową zaletą obiektu jest to, że jest on świetnie skomunikowany. Centrum Praskie Koneser znajduje się 5 minut pieszo od stacji metra i WKD (Warszawskiej Kolei Dojazdowej) oraz 10 minut autem od centrum Warszawy.
Zmiana lokalizacji Whisky Live Warsaw była możliwa dzięki strategicznej współpracy między firmą Tudor House (organizatorem festiwalu), a Grupą Liebrecht & wooD, która jest współwłaścicielem obiektu. Obie strony deklarują, że współpraca ma charakter długofalowy.
– Naszym celem jest przywrócenie miastu i jego mieszkańcom ważnej części Warszawy. Festiwal Whisky Live Warsaw idealnie wpisuje się w przestrzeń Konesera, łączącego klimat dawnej fabryki alkoholu z nowoczesnym centrum lifestylowym. W Koneserze przez cały rok będą działały doskonałe bary i restauracje o zróżnicowanej ofercie. Tak aby każdy z naszych gości znalazł tutaj coś dla siebie. – mówi Magdalena Bartkiewicz-Podoba, Dyrektor Zarządzająca Liebrecht & wooD Poland.
Festiwal odbędzie się w dniach 12-13 października br. Organizatorzy spodziewają się w tym roku rekordowej frekwencji. Przypomnijmy, że w ostatniej edycji wydarzenia uczestniczyło ponad 70 wystawców z kilkunastu krajów, a przez korytarze Sangate Hotel Airport przewinęło się blisko 3500 osób. W porównaniu z poprzednimi latami, pojawi się szersza reprezentacja przedstawicieli innych mocnych trunków. Poza wystawcami z rynku whisky, planowana jest obecność producentów: rumów, ginów, bourbonów, armaniaków, miodów pitnych, tequili czy nawet wódek. Po raz kolejny będziemy świadkami zagranicznych i krajowych premier. Degustacja większości trunków będzie bezpłatna w cenie biletu. W planach jest również uruchomienie specjalnej Strefy Luksusu z prezentacją drogich, unikalnych marek.
Po zeszłorocznym sukcesie Whisky Live Warsaw organizatorzy poszli za ciosem, zmieniając lokalizację na bardziej dogodną komunikacyjnie dla wystawców oraz gości festiwalowych. Wybór padł na Centrum Praskie Koneser, którego otwarcie planowane jest niebawem. Obiekt położony jest przy zrewitalizowanej kilka lat temu, przeżywającej drugą młodość ulicy Ząbkowskiej, gdzie odbywa się wiele ciekawych inicjatyw i projektów kulturalnych. Wybór miejsca nie jest przypadkowy. To właśnie na terenie Centrum Praskiego Koneser powstaje pierwsze na świecie Muzeum Polskiej Wódki.
– Centrum Praskie Koneser to idealna lokalizacja do organizacji festiwalu whisky. Połączenie nowoczesności z klimatem dawnych lat, przywołujące na myśl produkcję wódki, która w latach PRL-u była naszym „eksportowym” alkoholem. Zmieniają się czasy, preferencje smakowe Polaków, którzy zaczynają doceniać zróżnicowany wachlarz aromatów i smaków innych mocnych trunków. Cieszymy się, że tegoroczna odsłona Whisky Live Warsaw odbędzie się w miejscu tak wyjątkowym, które łączy dwa światy: biznesu i kultury. – mówi Jarosław Buss, właściciel firmy Tudor House oraz organizator Whisky Live Warsaw.
Nowe miejsce jest odpowiedzią na rosnące oczekiwania uczestników festiwalu. Organizator zapewnia ponad 2400m2 powierzchni centrum eventowego Laboratorium, z czego około 70 proc. będzie do dyspozycji wystawców. Na potrzeby festiwalu zostanie również wykorzystana część placu Konesera. Dodatkową zaletą obiektu jest to, że jest on świetnie skomunikowany. Centrum Praskie Koneser znajduje się 5 minut pieszo od stacji metra i WKD (Warszawskiej Kolei Dojazdowej) oraz 10 minut autem od centrum Warszawy.
Zmiana lokalizacji Whisky Live Warsaw była możliwa dzięki strategicznej współpracy między firmą Tudor House (organizatorem festiwalu), a Grupą Liebrecht & wooD, która jest współwłaścicielem obiektu. Obie strony deklarują, że współpraca ma charakter długofalowy.
– Naszym celem jest przywrócenie miastu i jego mieszkańcom ważnej części Warszawy. Festiwal Whisky Live Warsaw idealnie wpisuje się w przestrzeń Konesera, łączącego klimat dawnej fabryki alkoholu z nowoczesnym centrum lifestylowym. W Koneserze przez cały rok będą działały doskonałe bary i restauracje o zróżnicowanej ofercie. Tak aby każdy z naszych gości znalazł tutaj coś dla siebie. – mówi Magdalena Bartkiewicz-Podoba, Dyrektor Zarządzająca Liebrecht & wooD Poland.
Festiwal odbędzie się w dniach 12-13 października br. Organizatorzy spodziewają się w tym roku rekordowej frekwencji. Przypomnijmy, że w ostatniej edycji wydarzenia uczestniczyło ponad 70 wystawców z kilkunastu krajów, a przez korytarze Sangate Hotel Airport przewinęło się blisko 3500 osób. W porównaniu z poprzednimi latami, pojawi się szersza reprezentacja przedstawicieli innych mocnych trunków. Poza wystawcami z rynku whisky, planowana jest obecność producentów: rumów, ginów, bourbonów, armaniaków, miodów pitnych, tequili czy nawet wódek. Po raz kolejny będziemy świadkami zagranicznych i krajowych premier. Degustacja większości trunków będzie bezpłatna w cenie biletu. W planach jest również uruchomienie specjalnej Strefy Luksusu z prezentacją drogich, unikalnych marek.