Lista festiwalowych sesji Masterclass powiększyła się o spotkanie z amerykańską whiskey sygnowaną imieniem i nazwiskiem Boba Dylana! Organizatorzy Whisky Live Warsaw przygotowali gratkę dla miłośników twórczości Boba Dylana. Podczas degustacji online smakowana będzie amerykańska whiskey sygnowana jego nazwiskiem i nawiązująca do jego największego przeboju „Knockin’ on Heaven’s Door”. Degustowane będę trzy wersje burbonu. Tennessee Straight Bourbon Whiskey spędziła siedem lat w nowych, świeżo wypalanych dębowych beczkach.   Wersja Straight Rye Whiskey przez sześć lat leżakowała w nowych beczkach, a potem poddana została dodatkowej maturacji w tzw. cigar barrels, wykonanych z francuskiego dębu i ukształtowanych na wzór cygara. Double Barrel Whiskey butelkowana jest z najwyższą mocą – 50%. Spędziła pierwsze sześć lat w beczkach ex-bourbon, by ostatni rok dojrzewać w nowej, świeżo wypalonej beczce z amerykańskiego dębu. Mimo bardzo krótkiej historii, alkohole firmowane przez Boba Dylana doczekały się pierwszych nagród. Wszystkie trzy wersje whiskey mają na swoim koncie złote medale zdobyte podczas odbywającego się w San Francisco prestiżowego konkursu World Spirits Competition. W roli prowadzącego wystąpi Ronan Gillespie – Brand Ambassador. Bezpośredni link do sprzedaży biletów –> https://sklep-ballantines.pl/whisky-live-warsaw/2852-bilet-na-sesje-masterclass-heaven-s-door.html O udziale decyduje kolejność zgłoszeń. Organizator dysponuje pulą 28 biletów.

Artykuł Whiskey Boba Dylana smakowana podczas sesji Masterclass pochodzi z serwisu Whisky Live Warsaw.

Podziel się