W Grande Champagne, sercu słynnego regionu zwanego „Złotym Trójkątem”, rodzina Ferrand produkuje kilka najlepszych światowych koniaków. Unikatowa produkcja, metodą podwójnej destylacji w małych miedzianych alembikach jak w przypadku whisky Single Malt, poddawanie destylacji dojrzałych, leżakowanych od 15 do 35 lat win sprawia, że otrzymany produkt jest wyjątkowo łagodny a zarazem pełen zaskakujących aromatów. Leżakowanie w małych 270 litrowych beczkach powoduje że destylat głębiej oddycha, co po upływie odpowiednio 10, 20 i 25 lat jak w wersjach poniżej skutkuje następującymi zapachami i nutami smakowymi:


Pierre Ferrand Ambre
Kolor: Złoty.
Smak: Subtelny wianiliowy bukiet z kwiatów kojarzący się z różą i fiołkami.
Aromat: Zapach jabłek i ciasta gruszkowego.

Pierre Ferrand Reserve
Kolor: Złocisto żółty.
Smak: Bukiet wanilli z nutą suszonych róż, dżemem morelowym w połączeniu z orzechami, cynamonem i lukrecji.
Aromat: Pełny i bogaty na podniebieniu, z doskonałą równowagą.

Pierre Ferrand Selection Des Anges
Kolor: Mahoń.
Smak: Orzech, śliwki, skóra, tytoń i kandyzowane owoce.
Aromat: Na podniebieniu niezwykle długi finisz.

Podziel się