NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU



Amrut Single Malt - tworzony jest z jęczmienia rosnącego u podnóża Himalajów, z tego samego miejsca czerpana jest krystalicznie czysta woda. Leżakowany w beczkach po Bourbonie, ze względu na ekstremalne temperatury na południu kraju odparowuje w postaci „Angel’s share” około 15% rocznie. Dzięki temu zjawisku młoda Whisky dojrzewa dużo szybciej niż w chłodnym szkockim klimacie.

Amrut Fusion to Whisky wykorzystująca do produkcji mieszankę jęczmienia rosnącego pod stokami Himalajów z jęczmieniem sprowadzanym ze Szkocji. W Whisky Bible Jim Murray 2010 zdobyła tytuł trzeciej w kolejności z najlepszych Whisky świata. Zapach dębu, jęczmienia oraz dymu, po chwili zmienia się w nuty kwiatowe takie jak jaśmin, lawendę czy też miętę. W smaku wyczuwalny dym, sherry, drzewo cedrowe, goździki, kardamon, jest słodka niczym syrop. Na finiszu pojawia się posmak kakao i czekolady.

Podziel się