Florentin Warszawa oraz Whisky Live Warsaw pragną zaprosić na pierwsze z serii spotkań Rozmów przy Whisky.
Naszą inicjatywą jest przybliżenie bogatego świata whisky single malt. W każdej butelce zawarty jest kawałek przepięknej historii i bogactwo aromatów z nią związane. Pragniemy ją z tej butelki uwolnić i przedstawić naszym gościom.
Przygoda z Whisky rozpoczyna się w Irladnii i stamtąd właśnie wyruszamy.
Gwoździem pierwszego spotkania będzie irlandzka Teeling Whiskey, laureat takich nagród jak podwójny złoty medal na W&S Competition w San Farncisco (2015) czy Złoty medal na Spirits Masters Awards (2015). Przez trzy lata zgarnęła łacznie 75 nagród. Teeling produkuje unikatowe edycje produkowane w rzadki rzemieślniczy sposób. Eksperymentuje ze wzbogacaniem swojej naturalnej irlandzkiej lekkości o maturację w winnych beczkach.
Cały wieczór wzbogacą potrawy przygotowywane w nowatorski sposób doskonalenia sztuki kulinarnej — Food Pairing. Szef kuchni restauracji Florentin zadba o to, aby potrawy zostały odpowiednio dobrane do degustowanej whiskey.
Degustujemy:
— Teeling Single Grain Cabernet Sauvignon Cask,
— Teeling Small Batch Rum Finish,
— Teeling Single Malt (z pięciu beczek),
— Teeling Revival 13 YO.
Spotkanie poprowadzą:
— Jarek Buss (Whisky Live Warsaw, juror — World Whiskies Awards),
— Wit Szychowski (szef kuchni restauracji Florentin, uczestnik Top Chef Polska).
Wpadajcie 4 marca
Adres: Ul. Smolna 40, Warszawa
Rezerwacji można dokonywać pod adresem email: rezerwacje@florentin.com.pl
Zapraszamy!
Naszą inicjatywą jest przybliżenie bogatego świata whisky single malt. W każdej butelce zawarty jest kawałek przepięknej historii i bogactwo aromatów z nią związane. Pragniemy ją z tej butelki uwolnić i przedstawić naszym gościom.
Przygoda z Whisky rozpoczyna się w Irladnii i stamtąd właśnie wyruszamy.
Gwoździem pierwszego spotkania będzie irlandzka Teeling Whiskey, laureat takich nagród jak podwójny złoty medal na W&S Competition w San Farncisco (2015) czy Złoty medal na Spirits Masters Awards (2015). Przez trzy lata zgarnęła łacznie 75 nagród. Teeling produkuje unikatowe edycje produkowane w rzadki rzemieślniczy sposób. Eksperymentuje ze wzbogacaniem swojej naturalnej irlandzkiej lekkości o maturację w winnych beczkach.
Cały wieczór wzbogacą potrawy przygotowywane w nowatorski sposób doskonalenia sztuki kulinarnej — Food Pairing. Szef kuchni restauracji Florentin zadba o to, aby potrawy zostały odpowiednio dobrane do degustowanej whiskey.
Degustujemy:
— Teeling Single Grain Cabernet Sauvignon Cask,
— Teeling Small Batch Rum Finish,
— Teeling Single Malt (z pięciu beczek),
— Teeling Revival 13 YO.
Spotkanie poprowadzą:
— Jarek Buss (Whisky Live Warsaw, juror — World Whiskies Awards),
— Wit Szychowski (szef kuchni restauracji Florentin, uczestnik Top Chef Polska).
Wpadajcie 4 marca
Adres: Ul. Smolna 40, Warszawa
Rezerwacji można dokonywać pod adresem email: rezerwacje@florentin.com.pl
Zapraszamy!