Heaven Hill White - bourbon pochodzący z destylarni w Louisville (Kentucky). Produkowany z zacieru, w którego skład wchodzi:
Kukurydza – 75%, Żyto - 13%, Słód jęczmienny – 12%.
Po 6 latach spędzonych w świeżo wypalonej beczce dębowej charakteryzuje się słomkowym kolorem, słodkim aromatem wanilii, miodu, kukurydzy oraz ciastek maślanych. Posiada niezwykle oleistą konsystencję. W smaku pikantny, z wyczuwalnymi nutami lukrecji, oregano i bazylii, lekko wytrawny, dębowy na finiszu, z wyraźnym posmakiem karmelu.
Kukurydza – 75%, Żyto - 13%, Słód jęczmienny – 12%.
Po 6 latach spędzonych w świeżo wypalonej beczce dębowej charakteryzuje się słomkowym kolorem, słodkim aromatem wanilii, miodu, kukurydzy oraz ciastek maślanych. Posiada niezwykle oleistą konsystencję. W smaku pikantny, z wyczuwalnymi nutami lukrecji, oregano i bazylii, lekko wytrawny, dębowy na finiszu, z wyraźnym posmakiem karmelu.